24 nov 2016

Kaartverkoop Hamlet-concert (10/12)

KamerFilharmonie Der Aa speelt onder leiding van Jacob Slagter op zaterdag 10 december in de Immanuelkerk in Groningen. Omdat het dit jaar 400 jaar geleden is dat Shakespeare is overleden, presenteert Der Aa een programma van muziek en lezingen bij Shakespeare’s Hamlet. Shakespeare-kenner Hans Jansen zal tussen de muzikale onderdelen het verhaal van Hamlet belichten. Der Aa speelt Brahms, Tragische Ouverture, Tsjaikovski, Hamlet Ouverture Fantasia, en Sjostakovitsj, Hamlet-toneelmuziek. Het laatste stuk is eigenlijk een parodie op de Hamlet-tragedie en wordt maar zelden uitgevoerd.

Jacob Slagter begon zijn loopbaan als hoornist in het Noord Nederlands Orkest en was van 1985 tot 2008 de eerste solohoornist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij werkte nauw samen met dirigenten als Bernard Haitink, Leonard Bernstein en George Solti. Als dirigent stond hij al voor onder meer het Holland Symfonia, het Gelders Orkest en het Noord Nederlands Orkest, en vanaf 2004 assisteerde hij geregeld Mariss Jansons bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Dr. Hans Jansen is docent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij geeft lezingen over Shakespeare in het hele land en is nauw betrokken bij de jaarlijkse Shakespeare-voorstellingen in het openluchttheater van het Drentse Diever.
KamerFilharmonie Der Aa, vernoemd naar de Drentsche Aa, bestaat sinds 2009. Het orkest is samengesteld uit musici uit de drie noordelijke provincies die samen op hoog niveau concerten geven in heel Noord-Nederland. 

Groningen, zaterdag 10 december
Aanvang 20:15 uur; kaarten 17,50, voorverkoop 15 euro, kinderen tot 12 jaar 5 euro; kaarten zijn verkrijgbaar via www.deraa.nl en bij Godert Walter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten