18 nov 2016

Esther Struikmans over Wat is jullie geheim? (13/12)


Let op: De presentatie kan helaas niet doorgaan.

Op dinsdag 13 december zal de Groningse predikante Esther Struikmans haar recent verschenen boek Wat is jullie geheim? bij ons presenteren. In dit boek zet Struikmans uiteen wat wij Nederlanders kunnen leren van Albanezen en anderen over positief samenleven als christenen en moslims. De avond begint om 20.00 uur en reservering is vanwege de beperkte ruimte gewenst: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail op info@godertwalter.nl.

Over het boek
In Wat is jullie geheim? doet Esther Struikmans verslag van haar onderzoek naar de geslaagde co-existentie tussen beide geloofsgemeenschappen in Albanië. Je zou verwachten dat de gezamenlijk doorgemaakte onderdrukking onder het communistisch bewind van dictator Ever Hoxha (1944-1985) Albanzen van verschillende religieuze achtergronden in solidariteit met elkaar heeft verbonden, maar diezelfde voorwaarden waren enigszins vergelijkbaar in het voormalige Joegoslavië te vinden en daar liep het na de dood van Tito volledig uit de hand. Hoe is dat verschil te verklaren? Op deze vraag biedt Wat is jullie geheim? een antwoord. Bovenal wijst het boek een richting hoe wij ons samenleven als moslims en niet-moslims in Nederland positief kunnen verbeteren: gezien de actuele situatie een belangrijk gegeven!


Esther Struikmans
Esther Struikmans is als predikante verbonden aan de Protestantse kerk De Drieklank in Assen en tevens logopediste en Midden-Oostendeskundige.


Datum: dinsdag 13 december
De presentatie zal door omstandigheden niet doorgaan


Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23

info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten