18 nov 2016

Annette Maas over Hier kom ik weg (12/12)

Op maandag 12 december zal schrijfster Annette Maas haar boek Hier kom ik weg bij ons presenteren. Zij wordt deze avond geïnterviewd door Arno van der Heyden. De avond begint om 20.00 uur en reservering is vanwege de beperkte ruimte gewenst: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail op info@godertwalter.nl.

Over het boek
Hier kom ik weg is het romandebuut van Annette Maas dat verhaalt over de hoofdpersoon Simone. Zij staat stil terwijl alles om haar heen beweegt. Me twee kleine kinderen, een musicerende echtgenoot en een zus met een succesvolle carrière in Spanje heeft Simone het gevoel dat iedereen om haar heen leeft, behalve zij. Thuis op de bank probeert ze grip te krijgen op haar leven, maar stuit ze steeds vaker op de herinneringen aan haar jeugd in Oost-Groningen, de plek waar iedereen zei: jij komt hier niet weg. Terwijl ze de herinneringen aan die jaren als een bal onder water heeft weten te drukken en proberen te negeren, realiseert ze zich dat er niets anders op zit; ze moet teruggaan in de tijd, terug naar Winschoten om goed te maken wat er fout is gegaan. Twee dagen en drie nachten heeft ze om vrede te sluiten met zichzelf. Is het genoeg?

‘Met Hier kom ik weg levert Annette Maas een, deels autobiografisch, fijngevoelige en aangrijpende debuutroman af. Prachtig dicht op de huid geschreven, waardoor het intens ontroert. Erg mooi.’ – Vrouw

‘Sterke scènes en momenten’ – Dagblad van het NoordenAnnette Maas
Foto: James Stokes
Annette Maas (1977) groeide op in Winschoten en studeerde in 2001 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Tien jaar lang speelde ze als actrice bij verschillende toneelgezelschappen om daarna (na wat omzwervingen zoals kinderen krijgen, proberen op een kantoor te werken, heel veel wandelingen maken en naar de wolken staren) te beginnen met het schrijven van haar eerste roman Hier kom ik weg.
Arno van der Heyden
Arno van der Heyden (1961) is cabaretier, chansonnier, zanger en presentator. Meer informatie over hem vindt u op zijn uitgebreide blog.

Datum: maandag 12 december
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Plaats: Boekhandel Godert Walter
Toegang: gratis (reservering gewenst)

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23

Geen opmerkingen:

Een reactie posten