15 mei 2023

Vertalersgeluktournee (27/06)


Update 26 juni: De bijeenkomst vindt plaats in de achterzaal van Walter'sBookshop, Oude Kijk in 't Jatstraat 10, 9712EG, Groningen

Op dinsdag 27 juni doet, in het kader van de Europese literatuurprijs, de Vertalersgeluktournee Groningen aan. De avond vindt plaats in Kunstlievend Genootschap Pictura. Vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht om van tevoren te reserveren: in de winkel, via info@godertwalter.nl of telefonisch op 050 312 25 23.

Literair vertaler is misschien wel de meest nauwkeurige lezer van een roman; elke zin en ieder woord is meerdere malen door zijn of haar handen gegaan. Tijdens de tournee trekken de voor de Europese Literatuurprijs genomineerde vertalers langs boekhandels door het hele land om met lezers en literatuurliefhebbers over de door hen vertaalde romans in gesprek te gaan. Ze vertellen over de keuzes die ze maken tijdens het vertalen, de dilemma’s waar ze voor komen te staan en het contact met de oorspronkelijke auteur. 

Te gast zijn de Groningse vertaler Eline Jongsma, genomineerd voor haar vertaling uit het Zweeds van Jens Liljestrands 'Zelfs als alles eindigt' en vertaler Duits-Nederlands Annemarie Vlaming, genomineerd voor 'Dunkelblum zwijgt' van Eva Menasse. Het gesprek wordt gemodereerd door Erwin de Vries en boekhandel Godert Walter verzorgt tevens een boekentafel.

Datum: dinsdag 27 juni
Plaats:  Walter'sBookshop, Oude Kijk in 't Jatstraat 10, 9712EG, Groningen
Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Entree: 5 euro, inclusief een kopje koffie/thee
Reserveringen: in de winkel, info@godertwalter.nl of 050 312 25 23

Geen opmerkingen:

Een reactie posten