25 mei 2023

Piet van Dijken over Hé jongen daar ben je weer (24/06)


Op zaterdag 24 juni zal journalist-schrijver Piet van Dijken - wereldberoemd in Groningen - zijn boek 'Hé jongen, daar ben je weer' presenteren. Piet is tussen 15 en 17 uur aanwezig voor deze inlooppresentatie waarbij hij zijn boek zal presenteren en vragen van bezoekers zal beantwoorden.

Het boek
“Hé jongen, daar ben je weer. Als het goed is ga je gelukkig straks ook weer weg. Tenminste wanneer het zo gaat als bij al die andere voorgaande keren dat je ongevraagd langs komt. Altijd weer onverwacht en wennen, ho maar. Na 40 jaar weet ik als geen ander wat hyperventilatie is. Eind jaren 70, begin jaren 80 openbaart het verschijnsel zich voor het eerst. Angst en paniek. Denken dat ik dood ga. Verkeerd ademen. Toentertijd was het euvel nog vrijwel onbekend. Hyperventilatie? Nooit van gehoord.” Piet van Dijken
In zijn nadagen als deejay kreeg Piet van Dijken er voor het eerst mee te maken. Op een nacht in discotheek Cachet in de Herestraat in Groningen. En het bleef daarna terugkomen. Zijn huisarts stelde hem gerust. Niks hartproblemen. Een psycholoog was volgens de dokter de beste oplossing. “Het komt nu eenmaal veel voor bij creatieve gevoelige mensen”. Piets eerste therapeut vertrouwt hem toe dat hij er nooit helemaal van af zal komen. Helaas heeft hij gelijk gekregen. Vandaar dit boek.
In Hé jongen, daar ben je weer deelt Piet van Dijken zijn 40 jaar samenleven met zijn angsten en dwang. Hij hoopt met dit boek lotgenoten een hart onder de riem te steken en meer begrip te kweken bij mensen die er zelf geen last van hebben maar wel een grote kans hebben om een keer met iemand in aanraking te komen die hier wel onder lijdt.

Met bijdragen van psychiater Kamini Ho Pian, psychiater Menno Oosterhoff, Theo Driessen en Hester Keyzer.

De auteur
Piet van Dijken, wereldberoemd in Groningen. Drie keer mocht Piet zijn opwachting maken bij toen nog Voetbal Inside en in 2019 stond hij zelfs in de Linda. Bekend is ook zijn programma Herestraat Helemaal dat hij 600 keer opnam. Voor OOG TV liep Piet met een bekende Nederlander of Groninger de Herestraat door voor een pittig, ontroerend of gezellig gesprek. Daarnaast maakte Piet voor RTV Noord in ruim 15 jaar 3600 bijdragen van De Straat, elke werkdag om 12:45 uur tussen beide markten. Met Ismaël Lotz maakte hij de succesvolle online reeks Lotz en Van Dijken. In 2020 verscheen zijn bundel Piet’s Big City.

Datum: zaterdag 24 juni
Tijd: 15-17 uur
Plaats: Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53, 9712HC Groningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten