12 mei 2023

Beestenboel bij Onder de Vulkaan (21/05)

 


Eén thema, twee presentatoren, drie gasten. In hun zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper en een kunstenaar. Onder de Vulkaan: de uitbarsting waarop je zit te wachten.

Beestenboel is het thema van aflevering #6 van seizoen 5.

Marjoleine de Vos is schrijver, dichter en columnist bij de NRC. In haar laatste (prachtig vormgegeven) boek, Een dolgelukkig Montessorivarken, snijdt ze een van haar favoriete thema’s aan: lekker eten. Over wijn en het geluk van lunchen, de vork en andere belangrijke uitvindingen en wat een citroen betekent voor je levensgeluk. Kortom, een boek om van te watertanden.

Op 12 mei gaat de Utrechtse hoogleraar historische letterkunde Frits van Oostrom met emeritaat. En dat doet hij groots: die dag verschijnt ook De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk. Met de eruditie van de kenner en het enthousiasme van de liefhebber onderzoekt hij wat het verhaal over Reynaert nu zo uniek maakt. Zo uniek dat Van Oostrom zich al een leven lang met die vos bezighoudt.

De meeste kinderen verzamelen schelpen en andere natuurvondsten. De meeste kinderen houden er op enig moment ook weer mee op. Zo niet Klaas Nanninga. Hij ging biologie studeren en verzamelde decennialang vlinders, vogels en andere beesten; nu is zijn huis aan de Groningse Korreweg een volwaardig natuurmuseum.


Wanneer: zondagmiddag 21 mei 15.00 uur
Waar: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen
Prijs: €10,00 (CJP/student €7,50)
Tickets zijn verkrijgbaar via het Grand Theatre (klik hier).


Onder de vulkaan wordt gemaakt door Roos Custers, Coen Peppelenbos en Pauline Durlacher en is een productie van Stichting Square Web.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten