28 okt 2019

Lucas Zandberg over Keizerlijk geel (18/11)

Let op: door omstandigheden gaat deze presentatie niet door.

Op maandag 18 november is schrijver Lucas Zandberg bij ons te gast om zijn nieuwe roman Keizerlijk geel te presenteren. Hij wordt deze avond geïnterviewd door Coen Peppelenbos. De avond begint om 20 uur, de toegang is gratis en reserveren is gewenst: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail: info@godertwalter.nl.

Het boek
Keizerlijk geel is een historische roman over macht en moederschap, geïnspireerd op het leven van de laatste keizerin van China. Het verhaal speelt zich af in de negentiende eeuw. Na de plotselinge dood van de keizer eist concubine Cixi het regentschap op voor haar minderjarige zoon. Decennialang heerst ze als keizerin-weduwe vanuit de Verboden Stad over heel China. Haar leven kent maar één doel: haar weinig begaafde zoon voorbereiden op de machtsovername. Maar het noodlot slaat toe en Cixi adopteert een jong neefje om aan de macht te blijven. In tegenstelling tot haar eigen zoon is hij intelligent en verzet hij zich tegen haar bemoeienissen. Uiteindelijk moet Cixi een onmogelijke keuze maken tussen de toekomst van het Rijk van het Midden en het kind voor wie zij een moeder moet zijn.‘Zandberg wekt de machtige Chinese keizerin Cixi op indrukwekkende wijze tot leven in deze wervelende en spannende roman.’ – Murat Isik

Lucas Zandberg
Lucas Zandberg (Langezwaag, 1977) schrijft romans en korte (reis)verhalen. Ook publiceert hij artikelen op de populaire literaire weblog Tzum. In 2007 debuteerde hij met het meerdere malen herdrukte Mijn leven is van mij, waarin hij korte metten maakte met de bijzonder hardnekkige romantische mythe rondom Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije (Sisi). Daarna volgden diverse andere op historische feiten gebaseerde romans en korte (reis)verhalen.

In het najaar van 2010 verscheen De laatste maîtresse, een historische roman over een courtisane aan de vooravond van de Franse Revolutie. De anderhalf jaar later verschenen biografische roman Mayling gaat over de invloedrijke echtgenote van de Chinese nationalistische politicus Chiang Kai-Shek en vormt een venster op China in de twintigste eeuw. In 2015 verscheen het goed ontvangen De vergeten prins, geïnspireerd op het leven van een relatief onbekende telg uit de Oranje-dynastie.

In 2017 verscheen Lucas' roman De rendementsdenker bij De Arbeiderspers. 

Klik hier voor de website van Lucas Zandberg.

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl

Datum: maandag 18 november Let op: gaat niet door.
Plaats: Boekhandel Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)

Toegang: gratis, reserveren gewenst


Geen opmerkingen:

Een reactie posten