7 okt 2019

Boekpresentatie Aafke Steenhuis (14/11)Op donderdagmiddag 14 november is Aafke Steenhuis te gast bij sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10 om haar boek Mien Moeke-heur leven in toal en taikens te presenteren. De middag begint om 16.30 uur, de  inloop is vanaf 16.00 uur en de toegang is gratis. Aafke Steenhuis zal - onder voorbehoud - worden geïnterviewd door Anne Bergsma en Godert Walter verzorgt de boekentafel.. 

Het boek

Aafke Steenhuis schreef en tekende met de gedichtenbundel Mien Moeke een ontroerend portret van een sterke vrouw en moeder. Ze schreef de bundel in haar moedertaal, het Gronings, dat ondanks zijn ogenschijnlijk weerbarstige woorden prachtig blijkt te kunnen zingen en dansen in wonderlijk tedere klanken. De teksten worden gelardeerd door een tiental tekeningen van Steenhuis, die door haar naïeve stijl doen denken aan de tekeningen die we kennen van de joodse Charlotte Salomon: rauw, eenvoudig, kleurrijk en altijd overvol van uitdrukkingskracht.


Aafke Steenhuis
Aafke Steenhuis (Delfzijl 1946) is schrijfster en schilder. Na haar studie Nederlands en Spaans in Groningen was ze onder andere redacteur Cultuur en Latijns-Amerika van de Groene Amsterdammer. Als schilder wordt ze geïnspireerd door het Duitse expressionisme en door de Groninger schildersbeweging De Ploeg, en werkt meestal in gemengde techniek. 
Ze schreef onder meer twee boeken geschreven over de rivier de Eems en maakte een reeks tekeningen en schilderijen van het IJ in Amsterdam, die verzameld werden in De Magie van het IJ. Ze exposeert regelmatig en neemt jaarlijks deel aan de Open Atelierroute Noord, www.OAN.nl. Ze houdt regelmatig lezingen over haar werk.

Foto: Otto S. Knottnerus / Aafke Steenhuis 


Boekhandel Godert Walter

Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl

Datum: donderdag 14 november

Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10
Aanvang: 16.30 uur (inloop 16.00 uur)
Toegang: gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten