9 nov. 2019

Onder de vulkaan #1 Seizoen 2: Reiken naar het hoogste (24/11)

x
Een nieuw seizoen voor talkshow Onder de Vulkaan.

Eén thema, twee presentatoren, vier gasten: dat is Onder de vulkaan. In deze zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr'acte.

Onder de vulkaan: de uitbarsting waarop je zat te wachten.

Reiken naar het hoogste is het thema van aflevering #1, seizoen 2.

Boekhandel Godert Walter zal de boekentafel verzorgen. Het evenement vindt plaats bij het Grand Theatre Groningen, om 15.00 uur. 

Sjeng Scheijen schreef met De avant-gardisten een veelgeprezen boek over de Russische schilders die een revolutie in de kunst veroorzaakten en bij de politieke machthebbers steeds minder in de smaak vielen.

Dichter en schrijver Tonnus Oosterhoff vertelt over zijn experiment in proza en poëzie. Hij ontvangt op deze middag de Tzum-prijs 2019 voor een zin uit zijn essaybundel Een kreet is de ramp niet.

Daan Remmerts de Vries is schrijver en illustrator van kinderboeken en onder de naam A.N. Ryst van boeken voor volwassenen. In De Buitenplaats van Eelde leren we hem kennen als schilder. Een dubbelkunstenaar in hart en nieren.

In het onderdeel Jazz & Poetry zet Erik Harteveld, begeleid door zijn vaste pianist, de kosmonaut Joeri Gagarin in het zonnetje.

Waar: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen
Wanneer: zondagmiddag 24 november, 15.00 uur.
Prijs: € 8,50 (CJP/Student € 6,50)
Presentatie: Roos Custers en Coen Peppelenbos
Productie Pauline Durlacher/Stichting Square Web

Geen opmerkingen:

Een reactie posten