28 okt 2019

Poëziewandeling (23/11)

Het gedicht van Harry van Velsen in de etalage van Godert Walter

Op zaterdag 23 november start om 15 uur in de Prinsentuin vanuit de loofgangen de poëziewandeling Dichten in Stad, Tijdens de wandeling worden op diverse locaties in de binnenstad gedichten voorgedragen. De wandeling eindigt - met een borrel - bij boekhandel Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53. Klik hier voor de opgave voor deze wandeling.

Dichten in Stad is een manifestatie, georganiseerd door het Grafisch Centrum Groningen, waarbij de komende weken overal in de stad Groningen raamgedichten verschijnen. De Groningstalige gedichten zijn vaak gewijd aan een specifieke plek in Groningen en zijn in de buurt hiervan achter vensters en in winkeletalages te lezen. Ze hangen er de hele maand november.

Van deze dichters zijn er gedichten te lezen:

Jan Glas
Tonko Ufkes
Aly Freije
Nina Werkman
Rik Andreae
Harry van Velsen

Klik hier voor een overzicht van de plaatsen waar de gedichten de stad zijn te bewonderen.

Aanleiding van deze poëzieteksten en optredens is de manifestatie Grafiek 2019 (www.Grafiek2019). Op tal van locaties door het hele land wordt daarin aandacht besteed aan grafiek in de breedste zin van het woord (typografie, etsen, steendrukken, houtdrukken, linoleumsnede enzovoorts). Het doel is deze klassieke druktechnieken, waarin Groningen traditioneel een prominente plaats inneemt, onder de aandacht te brengen. Het overkoepelende thema daarbij is Panta Rhei, alles stroomt/verandert.

Het Grafisch Centrum Groningen - niet te verwarren met het Grafisch Museum (GRID) - is sinds 1970 een zelfstandige stichting en biedt een bloeiend cursusaanbod in druktechnieken zoals etsen, typografie, lithografie, houtdruk en zeefdruk. Aan het begin van de jaren ’60 zijn we opgericht door leden van De Ploeg, Johann Faber en Jan van der Baan. Naast de kunstenaars van de Ploeg vinden veel jongere kunstenaars hun weg naar het Grafisch Centrum. Ook bijzonder: oude persen van Ploeg kunstenaars zoals Jan Altink worden hier nog dagelijks gebruikt.


Voor meer informatie over Dichten in Stad kunt u mailen naar info@grafischcentrumgroningen.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten