3 okt 2019

Kristallnachtherdenking: Barbara Bulten over De oorlog in mij (05/11)

In het kader van de herdenking in Groningen van de Kristallnacht (9 november 1938) zal op dinsdag 5 november schrijfster Barbara Bulten te gast zijn bij Godert Walter. Zij zal spreken over haar recent verschenen boek De oorlog in mij waarin de lotgevallen van de Roemeen Baruch Kojocaru centraal staan. Zij wordt geïnterviewd door Anne Bergsma, die deze taak al regelmatig voor ons op zich neemt. De avond begint om 19.30 uur, de toegang is gratis en reserveren is gewenst: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail: info@godertwalter.nl.


Het boek

De Joodse Baruch Kojocaru groeit op in Roemenië. Als de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn land binnenvallen, wordt de dan vijfjarige Baruch op weg naar een werkkamp gered en duikt hij onder. Na te zijn verraden, moet hij alsnog op transport. Door een ruilhandel kan Baruch het kamp in 1944 verlaten en hij belandt op een boot naar Palestina. Het schip wordt bij aankomst beschoten en naar Cyprus gestuurd. Na maanden mag Baruch alsnog naar het Beloofde Land. Maar in het vrije Israël en later in Amsterdam blijkt het leven ook niet altijd zo mooi. Hij begint een zoektocht naar zijn familie, de mensen die hem gered hebben en vooral naar zichzelf.

De oorlog in mij is een ontroerend portret van een bijzondere man die ondanks de trauma’s van de Tweede Wereldoorlog altijd is blijven geloven in de liefde en het leven.De auteur
Barbara Bulten (1968) stamt uit een Joodse schrijversfamilie. Eerder verschenen van haar hand onder andere de non-fictieboeken Het Mysterie Overhoeks en IJstijd. De oorlog in mij is haar eerste literaire werk.

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl

Datum: dinsdag 5 november
Plaats: Boekhandel Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53
Aanvang: 19.30 (inloop 19.15 uur)
Toegang: gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten