9 mrt 2023

Vamba Sherif en Martijn Lindeboom presenteren 'De komeet' (17/03)Op vrijdag 17 maart zijn Vamba Sherif en Martijn Lindeboom te gast voor de presentatie van hun nieuwe boek De komeet, een verzameling speculatieve verhalen voor een nieuw Nederland. De presentatie is voor genodigden maar er zijn nog enkele plekken vrij. Wilt u er graag bij aanwezig zijn neem dan contact met ons op. Per mail via info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23. De presentatie vindt plaats bij Kunstlievend Genootschap Pictura aan de Sint Walburgstraat 1 te Groningen en begint om 17.00 uur, de inloop is vanaf 16.30 uur.

Het boek

In speculatieve fictie is alles mogelijk. Sciencefiction, fantasy en soortgelijke genres hebben de potentie om inclusief te zijn, om allerlei gezichtspunten over het voetlicht te brengen. In Nederland zijn de schrijvers van dit soort werk overwegend wit, en hun thematiek en personages vaak weinig divers. In een poging daar verandering in te brengen vroegen Vamba Sherif en Martijn Lindeboom Nederlandse auteurs met allerlei verschillende culturele achtergronden zich te laten inspireren door het beroemde sciencefictionverhaal ‘De komeet’ uit 1920 van W.E.B. Du Bois, waarin een relatie tussen een zwarte man en een witte vrouw alleen mogelijk is als een ramp hun sociale omgeving uitroeit. In de hedendaagse speculatieve verhalen die voor dit boek geschreven werden, valt naast de nodige fantasie ook enige maatschappijkritiek te bespeuren.
Met verhalen van Chris Polanen, Rashid Novaire, Rochita Loenen-Ruiz, Dido Michielsen, Mira Feticu, Roderick Leeuwenhart, Clarice Gargard, Sholeh, Rezazadeh, De Chrononauten, Shantie Singh, Khadija al Mourabit, weegbree, Liang de Beer en Vamba Sherif en Martijn Lindeboom.
Het verhaal ‘De komeet’ van W.E.B. Du Bois werd vertaald door Adiëlle Westercappel.Datum: vrijdag 17 maart 2023
Plaats: Kunstlievend Genootschap Pictura, Sint Walburgstraat 1, Sint Walburgstraat 1, 9712 HX Groningen
Aanvang: 17.00 uur (inloop 16.30 uur)
Toegang: gratis, wel graag van tevoren reserveren: 050 312 25 23 / info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten