23 mrt 2023

Boekpresentatie Frank von Hebel: Vergeten ijzer (08/04)


Op zaterdag 8 april is journalist/schrijver Frank von Hebel te gast bij Godert Walter om zijn boek Vergeten ijzer ten doop te houden. Vanaf 16.30 uur bent u van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke presentatie aanwezig te zijn.

Het boek
Jan Willem van Vliet fotografeerde vervallen fabrieken en machines die ooit de sociaaleconomische ruggengraat van Groningen vormden. De foto’s herinneren aan de oude glorietijd van de scheepvaart- en steenbakindustrie, de strokartonfabrieken en kalkovens. Een aantal panden, zoals de Glasfabriek in Groningen en de Philips beeldbuizenfabriek in Stadskanaal, is inmiddels voorgoed verloren. Maar dankzij de iconische foto’s van Van Vliet toch niet helemaal.
Alle foto’s zijn verrijkt met verhalen en portretten van ooggetuigen: Frank von Hebel sprak met de arbeiders die de stenen stapelden, klinknagels in scheepswanden drilden en vertrouwd waren met de fluit die aankondigde dat het schafttijd was.
Vergeten IJzer is een eerbetoon aan het oud industrieel erfgoed van Groningen en een pleidooi voor het hergebruik ervan.


Schrijver en fotograaf
Jan Willem van Vliet (1959) is sinds 1981 werkzaam als zelfstandig fotograaf in Noord-Nederland. Zijn hart ligt bij de (regionale) journalistiek.
Frank von Hebel (1974) werkt als journalist voor het Dagblad van het Noorden. Daarnaast is hij auteur van een breed scala aan boeken, zowel fictie als non-fictie.

Datum: zaterdag 8 april 2023
Plaats: Boekhandel Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53
Aanvang: 16.30 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten