8 sep 2018

Onder de Vulkaan | Wereldreizigers (23/09)

Eén thema, twee presentatoren, vier gasten: dat is 'Onder de vulkaan'. In deze zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een zanger. 'Onder de vulkaan': de uitbarsting waarop je zat te wachten.

Wereldreizigers: dat is het thema van de eerste aflevering van 'Onder de vulkaan'. Vamba Sherif is een Liberiaans-Nederlandse schrijver en een van de samenstellers van de bundel Zwart. Hoe wordt in de Nederlandse literatuur naar de Afrikaanse stem geluisterd? Historica dr. Barbara Henkes weet alles over vormen van in- en uitsluiting. En wat is dat nou helemaal: een nationale identiteit? Waar in Groningen vinden we de erfenissen van de koloniale wereldreizigers? Kunstenaar Joost Conijn vloog met een zelfgebouwd vliegtuig van Nederland naar Kenia. Op welke grenzen stuitte hij? Voor de muzikale omlijsting zorgt de vermaarde chansonnier Ludo de Waard die zich liet inspireren door een dakloze accordeonist.  

'Onder de vulkaan' is een initiatief van Coen Peppelenbos en Roos Custers - Boekhandel Godert Walter zal aanwezig zijn met een boekentafel.

Kaartjes zijn verkrijgbaar bij het Grand Theater. 15.00 uur - entree €8,50 / CJP/student €6,50.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten