17 mei 2018

Boekpresentatie Een edelman in Lerma (02/06)

Op zaterdagmiddag 2 juni presenteert Tim van der Graaf - een vaste klant van onze winkel - zijn boek Een edelman in Lerma. Over humanisten, populisten en de Camino. De presentatie begint om 16.30 uur, de inloop is vanaf 16 uur.

Het boek
Twee mensen staan met hun hond voor de deur van een hotel in Eijsden. Ze inspecteren hun rugzakken, treuzelen en dan zet iemand de eerste stap. Zo achteloos start een tocht van honderd dagen naar Santiago.
Elke dag lopen ze 25 kilometer naar een volgend adresje waar een douche en diner op hun wachten. Uiteindelijk is het donker en ligt iedereen in bed, dan gaat de MacBook open en wordt het dagelijkse stuk voor de blog www.omwegnaarsantiago.nl getypt. Aanvankelijk gaat het over de Camino, de ontberingen en het pelgrimsleven. Maar na een paar dagen ontdekken ze dat je al lopend door de provincie een onthullende kijk op de toestand van een natie krijgt. Dat je ziet hoe het Franse platteland ontvolkt, hoe winkels en voorzieningen verdwijnen, hoe de bevolking zich in hun huizen verschanst en in hun wanhoop op het Front National stemt. En dat Spanje weliswaar uit een zware economische crisis komt maar de mensen in dat land opgewekter lijken, meer vertrouwen in de toekomst hebben en elkaar nog op straat ontmoeten.

De blog gaat over Europa, ons Europa!, ze spreken Diderot en John de Mol, een inquisiteur en een brigadier, een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog en een aanbidder van George Sand. Ze staan perplex over de uitslag van het Oekraïnereferendum, ze horen terloops over een aanslag in Brussel en hoe een kleine dictator de EU chanteert. Het normale leven gaat verder maar drie maanden Camino geeft je de rust en de inspiratie om je gedachten te ordenen en stelling te nemen in het publieke debat.

Zo verschenen ruim honderd blogs die de afgelopen twee jaar zijn geredigeerd en werden aangevuld met enkele beschouwende artikelen. Het resultaat is Een edelman in Lerma. Over humanisten, populisten en de Camino, een boek van Tim van der Graaf dat binnenkort bij de uitgeverij Zwavel & Zuurstof verschijnt.

Datum: Zaterdag 2 juni
Tijd: 16.30 uur (inloop 16 uur)
Entree: gratis

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten