5 dec 2016

Ysbrand van der Werf over Iedereen slaapt (20/01)

Op vrijdag 20 januari is toponderzoeker Ysbrand van der Werf, auteur van Iedereen Slaapt - alles wat we willen weten over onze nachtrust te gast in de Der Aa-kerk. Hij zal vertellen over slaap en slaapstoornissen, over onderzoek naar de rol van slaap voor het functioneren overdag en over wat we kunnen verwachten van slaaponderzoek voor de toekomst. Bovenal zal hij proberen om te laten zien hoe we van fundamenteel onderzoek naar een van de meest algemene processen in de levende natuur iets te weten kunnen komen over onszelf en ons welbevinden.


Ysbrand van der Werf
Ysbrand van der Werf is universitair hoofddocent Neurowetenschappen aan het VU medisch centrum en onderzoeker bij het Nederlands Herseninstituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het combineren van fundamenteel onderzoek met de toepasbaarheid daarvan heeft zijn grootste aandacht.

Iedereen slaapt
Het slaapboek van Van der Werf behandelt onder meer de volgende onderwerpen:
* hoe ziet slaap eruit?
* slaap je voor het verleden of voor de toekomst?
* word je creatief van slapen?
* de weelde van een ongestoorde slaap
* je lichaam heeft een klok
* dromen
* verstoorde slaap
* slapen alle dieren?
* wat weten we nog niet van slaap?

Iedereen slaapt vertelt het verhaal van slapen, en is ook praktisch van aard: met dit boek in de hand kunnen lezers misschien leren hoe te veranderen van een slechte naar een goede slaper.

Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 7,50
Kaarten zijn hier online verkrijgbaar en bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53). Een deel van de inkomsten komt ten goede aan slaaponderzoek. 

Boekhandel Godert Walter is deze avond aanwezig met een boekentafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten