18 dec 2016

Krieg: Een Historische Roman in 17 Tracks (17/01)

Op dinsdag 17 januari gaat kunsthistoricus (en klant van de winkel) David Stroband in gesprek met gitarist/componist Hendrik Jan Vermeulen over zijn pop/rockalbum ‘Krieg’. Daarbij brengt Vermeulen samen met sopraan Janina Raguse ook een aantal stukken van het album ten gehore. De avond begint om 20.00 uur en reservering is vanwege de beperkte ruimte gewenst: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail op info@godertwalter.nl.

Krieg is een persoonlijk herinnering van Vermeulen aan zijn Duitse oudoom en diens generatie die in de Eerste Wereldoorlog ten onder gingen. Aan de hand van gedichten van Duitse expressionisten als Alfred Lichtenstein, Georg Trakl en Alfred Klemm, waar Vermeulen eigen muziek bij heeft gemaakt, vertelt Krieg het verhaal van een Duitse soldaat die tijdens de ‘Groote Oorlog’ vocht en stierf. Ich habe den guten Kampf gekämpft staat op zijn bidprentje. De gedachte dat deze spreuk voor zowel ‘vriend’ als ‘vijand’ zin gaf aan het lijden hield Vermeulen bezig tijdens het maken van zijn album.

Op 17 januari gaan Vermeulen en Stroband in gesprek over de thema’s die met het album worden aangesneden. Het is een vervolg van het gesprek dat ze tijdens de release van het album in september 2016 zijn begonnen.

Abschied from HJ Vermeulen on Vimeo.


Hendrik Jan Vermeulen (Rotterdam, 1968) studeerde gitaar aan het Prins Claus Conservatorium, speelde als freelancer in binnen- en buitenland en werkt bij de Hanzehogeschool Groningen als onderwijsontwikkelaar en -adviseur.

Sopraan Janina Raguse heeft aan het Prins Claus Conservatorium klassieke zang gestudeerd en maakt haar studie nu af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Samen met pianist Andras Soltész leeft Janina in het duo Raguse/Soltész haar liefde voor liederen uit de Duitse romantiek en het Franse impressionisme uit. Janina heeft les gegeven aan de Musische Akademie Emden waar ze haar passie voor het zingen met haar leerlingen begon te delen. Vanaf 2014 heeft ze steevast eigen studenten, en zal binnenkort in samenwerking met zangeres Renske de Boer een zangstudio openen.

Voor meer informatie over dit project, zie http://www.krieg1916.nl


Datum: dinsdag 17 januari
Plaats: Boekhandel Godert Walter
Tijd: 20.00 (inloop 19.45)
Entree: Gratis (reservering aanbevolen)

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten