17 nov 2014

Lezing Monica Arac de Nyeko - RUG-Alumnus van het Jaar (17/12)

Op woensdag 17 december zal de Oegandese schrijfster Monica Arac de Nyeko een lezing houden in onze boekhandel. Monica Arac de Nyeko is begin december verkozen tot Alumnus van het Jaar 2014 door de Rijksuniversiteit Groningen. 

Monica Arac de Nyeko kwam in 2003 met een beurs van het Eric Bleumink Fonds van de RUG in Groningen studeren. Ze behaalde de master Humanitarian Assistance en werkte vervolgens voor het World Food Program (WFP), the United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs en Unicef in onder meer Italië, Soedan, Kenia en Ghana. Met dit werk levert ze een belangrijke bijdrage aan het oplossen van humanitaire problemen in kwetsbare regio’s.

Monica Arac de Nyeko schrijft internationaal erkende, prijswinnende literatuur en snijdt daarbij maatschappelijk relevante onderwerpen aan als homoseksualiteit, wat in Afrika een gevoelig thema is. Ze won in 2007 de belangrijkste Afrikaanse literaire onderscheiding, de Caine Prize for African Writing, met haar verhaal ‘Jambula Tree’.

De thema’s die ze behandelt zijn vaak serieus, maar haar toon is levendig, ondeugend en grappig, zoals de jury van de Caine Prize haar werk kenmerkte. Ze weet de onderwerpen een menselijke maat mee te geven, haar hoofdrolspelers zijn mensen van vlees en bloed.

Dit jaar werd ze geselecteerd voor de Africa39, een lijst met de 39 meest getalenteerde en veelbelovende jonge schrijvers onder de veertig, afkomstig uit Afrika ten zuiden van de Sahara.

Lees hier meer over Monica Arac de Nyeko en haar uitverkiezing tot Alumnus van het Jaar 2014.

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl

Datum: woensdag 17 december
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Toegang: gratis


Vanwege beperkte ruimte gelieve u aan te melden onder vermelding van uw naam: info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten