31 mei 2024

Kafka-tentoonstelling in Walter's Bookshop (02/09-28/09)


In de maand september is in de achterzaal van Walter's Bookshop de tentoonstelling Komplett Kafka te bezoeken. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het Goethe-Institut Amsterdam.

Franz Kafka schreef niet alleen proza, hij was ook gepassioneerd door tekenen: ‚Hé, ik was ooit een groot tekenaar,‘ schreef hij in 1913 half ironisch, half trots aan zijn langdurige verloofde Felice Bauer over zijn artistieke ambities. Zijn tekenen had hem ooit ‚meer voldoening dan wat dan ook‘ gegeven.

Voor het jubileumjaar 2024 werd een postertentoonstelling gemaakt in samenwerking met de kunstenaar Nicolas Mahler en het Literaturhaus Stuttgart.
Nicolas Mahler is een Oostenrijkse striptekenaar en illustrator met een soortgelijke minimalistische tekenstijl als Kafka. Hij presenteert Kafka's leven en werk op een onnavolgbaar geestige en puntige manier en gaat de echt grote vragen niet uit de weg: 

Waarom mislukte Kafka's plan om een serie goedkope reisgidsen te schrijven? Wie schreef het vervolg op een van zijn belangrijkste werken, De re-gedaanteverwisseling van Gregor Samsa? En wat was het verhaal achter de Witte slavin‘? De antwoorden en nog veel meer zijn te vinden in Komplett Kafka.


De tentoonstelling Komplett Kafka is gebaseerd op de comic-biografie van Nicolas Mahler en toont op 15 posters scènes uit Kafka's leven en zijn belangrijkste werken.

Data: 02-09 t/m 28-09-2024
Plaats Walter's Bookshop, Oude Kijk in 't Jatstraat 10, 9712 EG Groningen
Entree: gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten