17 mei 2024

'Benofiet' op Vismarkt (02/06)


Ben je geïnteresseerd in de Groninger geschiedenis en cultuur? Kom dan op zondag 2 juni (10.00-16.30 uur) naar de Vismarkt. Op die dag wordt een groot deel van Beno Hofmans uitgebreide boekencollectie te koop aangeboden. In de collectie zitten zowel antieke als nieuwere items.

Vrijwel alle boeken hebben een Gronings thema: het landschap, een bepaalde periode uit de geschiedenis, een stadswijk, bedrijf of persoon… Behalve uit boeken bestaat de collectie uit heel oude kranten, foto’s, ansichten, landkaarten en nog veel meer. De meest bijzondere items zullen deze dag op ludieke wijze worden geveild. De opbrengst gaat naar de Stichting Cultuur Historisch Document, die zich onder meer inzet om nog niet verschenen boeken van Beno postuum alsnog te publiceren.

Stadshistoricus Beno Hofman overleed op 28 december 2023. Naast heel veel mooie herinneringen laat hij gelukkig ook heel veel tastbaars na, zoals de Stadsmonumentenborden die overal in de stad te vinden zijn, maar liefst 400 afleveringen van Beno’s Stad (OOG TV) en vele boeken. Maar dus ook: de boeken die hij zelf verzamelde. Kom grasduinen bij onze kraam aan de Vismarkt en ontdek welke schatten er voor jou tussen zitten. Contant betalen heeft de voorkeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten