3 apr 2023

Langzaam ontdooien bij Onder de Vulkaan (16/04)

 

Eén thema, twee presentatoren, drie gasten. In hun zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper en een kunstenaar. Onder de Vulkaan: de uitbarsting waarop je zit te wachten.

Langzaam ontdooien - is het thema van aflevering #5 van seizoen 5

Met Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost maakt Donald Niedekker kans op de Libris Literatuur Prijs 2023. De gevaarlijke outsider schreef een roman over een man die met Willem Barentsz op Nova Zembla strandde en na ruim vier eeuwen ontdooide om zijn verhaal te vertellen. ‘Een van de hoogtepunten van dit literaire jaar,’ schreef de Volkskrant die het boek 5 sterren meegaf.
Bernice Notenboom trad in de voetsporen van de grote reisschrijvers als Freya Stark en Bruce Chatwin en bezocht alle uithoeken van de wereld. Vorig jaar maakte ze nog een expeditie van tweeduizend kilometer over de Groenlandse ijskap, met een kite over de sneeuwvlakten, om metingen te doen. De reizen naar de Noord- en de Zuidpool maakten haar bewust van de gevolgen van de klimaatverandering.

Plant is de laatste cd/lp van Nynke Laverman. Een bijzonder project waarbij muziek, teksten, clips en podcasts worden geïntegreerd om een boodschap over te brengen. ‘Plant benadrukt de kwetsbaarheid van ons bestaan op aarde,’ zegt Laverman. ‘Een muzikaal monument voor een beter klimaat. Laverman weet zichzelf opnieuw uit te dagen tot grote hoogte,’ schreef 8Weekly.


Wanneer: zondagmiddag 16 april 15.00 uur
Waar: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen
Prijs: €10,00 (CJP/student €7,50) klik hier voor tickets

Onder de vulkaan wordt gemaakt door Roos Custers, Coen Peppelenbos en Pauline Durlacher en is een productie van Stichting Square Web.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten