2 feb 2023

Salomon Kroonenberg over 'De aarde volgens W.F. Hermans. De schrijver als geoloog' (16/02)


Foto: Claudia Kamergorodski

Op donderdag 16 februari is schrijver en emeritus hoogleraar geologie Salomon Kroonenberg te gast bij Sociëteit de Harmonie, in samenwerking met Godert Walter. Hij zal over zijn onlangs verschenen boek 'De aarde volgens W.F. Hermans. De schrijver als geoloog' worden geïnterviewd door Anne Bergsma. De avond begint om 19.30 uur en vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht van tevoren te reserveren via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl. Zoals gebruikelijk zal het boek die avond te koop zijn en de auteur is graag bereid te signeren. 

Het boek
In ‘De aarde volgens W.F. Hermans’ vertelt geoloog en schrijver Salomon Kroonenberg over het belang van de geologie voor het schrijverschap en wereldbeeld van Willem Frederik Hermans. Hermans was een van de grootste Nederlandse schrijvers van de twintigste eeuw, maar hij was ook wetenschapper, een fysisch geograaf. Er zijn talloze boeken, artikelen en biografieën over hem verschenen, maar over de rol die de aardwetenschappen spelen in zijn literaire werk is nog niet veel bekend. Kroonenberg toont overtuigend aan dat ook de fysisch-geografische en geologische context van Hermans’ werken onze volle aandacht verdient.De schrijver
Salomon Kroonenberg is emeritus hoogleraar geologie aan de Technische Universiteit Delft en nu hoogleraar aan de Anton de Kom Universiteit in Suriname. Hij schreef onder andere De menselijke maat, bekroond met de Eurekaprijs voor het beste non-fictieboek, en De binnenplaats van Babel. Kroonenbergs boeken zijn vertaald in het Arabisch, Azerbeidzjaans, Chinees, Duits, Engels, en Turks.

Klik hier voor zijn website.

Datum: donderdag 16 februari 2023
Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10
Aanvang: 19.30 (inloop vanaf 19 uur)
Entree: € 5,- voor niet-leden
U kunt een plaats reserveren via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten