13 feb 2023

Boekpresentatie Ria Rottier (09/03)


Op donderdagavond 9 maart zal Ria Rottier haar boek 'Over gewone mensen in een ongewone tijd – een waargebeurde familiegeschiedenis in de twintigste eeuw' presenteren in Kunstlievend Genootschap Pictura. Zij zal worden geïnterviewd door Annemieke van der Linden. De avond begint om 20.00 uur - inloop vanaf 19.30 uur - en vanwege beperkte ruimte verzoeken wij u te reserveren in de winkel, per mail op info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23.

Het boek
Deze familiegeschiedenis betreft de familie van de auteur met als hoofdpersonen haar vader, grootvader en grootmoeder. Maar het verhaal is groter dan dat, want het gaat in feite om de keuzes die mensen maken als ze onder druk staan en terecht komen in een steeds kleiner wordende wereld. De kern is de keuze voor de Duitse bezetter in de periode 40-45, maar speelt zich af tegen de achtergrond van Indonesië, Frankrijk en Nederland. Het leven in elk land afzonderlijk levert steeds een bijdrage aan het denken en handelen van de personages. De familie komt terecht in een steeds kleiner wordende denkwereld en maakt keuzes die verkeerd uitpakken. Het is iets wat ons allemaal kan overkomen.
De auteur 
Ria Rottier (Amsterdam, 1954) was docent Nederlands, Geschiedenis en Theater. Ze kwam in 1980 naar Groningen, waar ze lesgaf aan het H.N. Werkman College. In 1997 stapte ze over naar het Noord Nederlands Toneel, waar ze de educatieve dienst opzette. Ze bereikte talloze jongeren, bij wie ze de liefde voor theater wist op te wekken. 
In 2014 verhuisde ze terug naar het westen en zette ze zich aan het schrijven. Grondige research maakte deel uit van de opdracht die ze zichzelf stelde voor dit boek. 
Inmiddels ontwikkelt ze ideeën voor een volgend boek. 


Datum: donderdag 9 maart 2023
Plaats: Kunstlievend Genootschap Pictura, Sint Walburgstraat 1, 9712 HX Groningen
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.30 uur)

Reserveren gewenst:  in de winkel, per mail op info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten