14 nov 2019

Henk van Veen over de Allersmaborg (28/11)

Op donderdag 28 november is auteur Henk van Veen te gast bij Sociëteit De Harmonie. Hij zal spreken over de Allersmaborg waarover hij recent het boek Zeven eeuwen Allersmaborg publiceerde. De presentatie begint om 16.30 uur. Reserveren is gewenst: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail: info@godertwalter.nl. Godert Walter verzorgt deze middag de boekentafel.

Het boek
Verscholen tussen de bomen in het Reitdiepdal bij Ezinge ligt de historische borg Allersma. Een statig maar sober gebouw met een lange en rijke geschiedenis, die in dit boek voor het eerst wordt beschreven.
Zeven eeuwen Allersmaborg schetst de levens van voorname Ommelander families die er permanent woonden en van Groninger regenten die in stadspaleizen resideerden en Allersma koesterden als hun buitenverblijf. Veel markante eigenaars en bewoners vanaf de middeleeuwen tot de twintigste eeuw passeren de revue: jonkheren, notarissen, gepensioneerde boeren en kunstenaars.
In de tweede helft van de twintigste eeuw ontwikkelde Allersma zich tot een artistieke broedplek door de gastvrijheid van het kunstenaarsechtpaar Martin Tissing en Annie Vriezen. Nationaal en internationaal opererende kunstenaars laafden zich er aan de betoverende atmosfeer.

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl

Datum: donderdag 28 november 
Plaats: Sociëteit De Harmonie, Kreupelstraat 10 
Aanvang: 16.30 uur (inloop 16.15 uur)
Entree: 5 euro (leden Harmonie gratis)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten