12 feb 2019

Presentatie De vreselijke vriendinnen van mijn moeder (03/03)

Op zondag 3 maart organiseren Uitgeverij Passage, Sociëteit De Harmonie en boekhandel Godert Walter gezamenlijk de presentatie van het boek De vreselijke vriendinnen van mijn moeder - portret van een vrouwenhuis van Martine van Rooijen. Mineke Bosch, hoogleraar moderne geschiedenis aan de RUG, zal een inleiding verzorgen. Martine van Rooijen wordt over haar boek geïnterviewd door stadsdichteres Renée Luth.

Het boek
Martine van Rooijen was 15 toen haar ouders scheidden en haar moeder Margot haar heil zich in het net opgerichte Vrouwenhuis in Groningen. Het waren de jaren '70, belangwekkende jaren op het gebied van vrouwenemancipatie, maar Martine kon als puber maar niet wennen aan de nieuwe vriendinnen van haar moeder.

Veertig jaar later zocht ze die 'vreselijke vriendinnen' weer eens op en dat leidde tot het schrijven van een boek waarin ze op indrukwekkende wijze het verhaal van het Vrouwenhuis vertelt. In dat verhaal ontdekt de lezer hoe belangrijk de veranderingen in die jaren waren, hoe moeizaam vrouwen het toen  hadden en hoe het bestaan van lesbische vrouwen in die tijd nauwelijks herkend werd.


Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl

Datum: zondag 3 maart 
Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10
Aanvang: 15.30 uur (inloop 15.00 uur)
Toegang: gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten