22 jan 2019

Antjie Krog en stadsdichtersavond (04/02)

Maandagavond 4 februari vindt in het Grand Theater de stadsdichtersavond plaats. Op deze avond dragen verscheidene dichters voor, waaronder Antjie Krog.

Antjie Krog is een van de belangrijkste dichters van Zuid-Afrika en winnaar van onder andere De Gouden Ganzenveer 2018. Haar poëzie is persoonlijk, zintuiglijk en sterk geëngageerd: Krog dicht over het moederschap en het ouder worden, maar ook over de diepe verbondenheid en de worsteling met de ongelijkheid en het racisme in haar land. Zij wordt geïnterviewd door Margriet van der Waal, hoogleraar Zuid-Afrikaanse literatuur, cultuur en geschiedenis, tevens bestuurslid van Stichting Literaire Activiteiten Groningen. De voertaal is Engels.

Uiteraard wordt deze avond ook bekend gemaakt wie Lilian Zielstra opvolgt als stadsdichter van Groningen voor de periode 2019 – 2020. Lilian Zielstra zal haar debuutbundel Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan presenteren. Ook treden Ingmar Heytze en Carmien Michels op, twee van Zielstra’s favoriete dichters. De huisband Luchtman staat deze avond garant voor de muziek met hun spacedisco en avantgardepop. Jelte Posthumus, bekend van Glasnost, zal de avond presenteren. 

Boekhandel Godert Walter is ook aanwezig met een boekentafel vol dichtbundels en boeken van de aanwezige dichters en auteurs.

Het voorprogramma begint om 19.00 uur. Voor het hoofdprogramma gaan de deuren open om 20:15. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten