31 mrt 2018

Klaas Swaak presenteert De veteraan (19/04)

Op donderdag 19 april presenteert Klaas Swaak zijn nieuwe boek De veteraan bij Godert Walter. Hij wordt geïnterviewd door Rudi Wielers, socioloog en universitair hoofddocent aan de RuG. 
De avond begint om 20 uur en reservering is gewenst: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail: info@godertwalter.nl.

De veteraan
Serf Smeesters is na een missie in Libanon  teruggekeerd en nooit meer de oude geworden. Hij is vermoeid, neemt geen initiatief, wordt geplaagd door hoofdpijnen en is niet in staat te werken. Met de maatschappij is hij het contact kwijtgeraakt.
Hij woont bij zijn moeder en reageert zich op haar af. Een vriend houdt hem op de been.
Gebeurtenissen uit zijn jeugd vermengen zich met ervaringen in het leger. Als hij een liefde uit zijn jeugd tegenkomt, geeft ze hem brieven die hij haar geschreven heeft in zijn tijd in Libanon. Alles keert terug, de jaren voor de missie en de familieomstandigheden. Dan blijkt dat zijn moeder ook haar geheel eigen verhaal heeft.

De auteur

Klaas Swaak (Heerlen 1935) deed in een drietal boeken verslag van zijn raadslidmaatschap en wethouderschap in Groningen. Zijn literaire debuut vond in 2008 plaats met de verhalenbundel Thuiskomst en andere verhalen. Daarna verschenen de novelle Het stilzwijgen en de romans Hongerige Wolf, Op de helling en De reis terug

Datum: donderdag 19 april
Aanvang: 20 uur (inloop 19.45 uur)
Toegang: gratis (reservering gewenst)

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten