27 aug. 2016

Presentatie Douwe Draaisma's 'Halbe Wahrheiten' (18/09)

Op zondagmiddag 18 september vindt er bij Godert Walter een bijzondere presentatie van de Duitse uitgave Halbe Wahrheiten van psycholoog Douwe Draaisma plaats. Deze vertaling van Als mijn geheugen me niet bedriegt verschijnt bij uitgeverij Galiani Berlin. Na een inleiding van Draaisma wordt hij deze middag geïnterviewd door Coen Peppelenbos.
Bij dezelfde uitgeverij is eerder dit jaar Durchbruch bei Stalingrad van Heinrich Gerlach verschenen. Daarover schreef Draaisma in de NRC van 27 augustus een bespreking. De uitgave van dit boek kent een bijzondere geschiedenis waarbij een onverwachte link gelegd kan worden met het nieuwste boek van Draaisma. Beide boeken zijn tevens te koop en kunnen worden gesigneerd.

De middag begint om 15.00 uur en reservering is vanwege de beperkte ruimte gewenst: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail op info@godertwalter.nl
Douwe Draaisma


Douwe Draaisma is een Nederlands psycholoog die gespecialiseerd is in de aard en mechanismen van het menselijk geheugen. Hij is hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Draaisma is de auteur van een aantal zeer succesvolle boeken die veelvuldig zijn vertaald. Klik hier voor meer informatie over Douwe Draaisma. (Foto: Sake Elzinga).


Heinrich Gerlach - Durchbruch bei Stalingrad


Heinrich Gerlach (1908-1991) schreef deze anti-oorlogsroman direct na de Slag om Stalingrad in een Russisch krijgsgevangenenkamp. Uiteindelijk werd het manuscript in beslag genomen door de Russische geheime dienst en is recent, na 70 jaar, bij Galiani verschenen.

Nadat Gerlach teruggekeerd was uit krijgsgevangenschap - zonder het manuscript - heeft hij geprobeerd het boek te reconstrueren. Uiteindelijk is dit onder hypnose gedeeltelijk gelukt en verscheen het boek onder de titel Die verratene Armee in 1957 en werd een bestseller. Nu is het boek dan in de oorspronkelijke, en sterk afwijkende versie verschenen. Deze wordingsgeschiedenis wordt in het boek uitgebreid gedocumenteerd. 


Klik hier voor meer informatie over Halbe Wahrheiten.
Klik hier voor meer informatie over Durchbruch bei Stalingrad.
Klik hier voor het artikel van Douwe Draaisma in de NRC van 27 augustus 2016 over Durchbruch bei Stalingrad.Datum: zondag 18 september
Aanvang: 15.00 uur (inloop 14.45 uur)
Plaats: Boekhandel Godert Walter
Toegang: gratis (reservering gewenst)
Voertaal: Nederlands / Duits

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten