22 aug 2016

Marek Sindelka presenteert nieuwste roman (26/09)

Op maandag 26 september zal in samenwerking met Uitgeverij Das Mag de Tsjechische schrijver Marek Šindelka zijn roman Anna in kaart gebracht bij ons in de boekhandel presenteren. De avond begint om 20.00 uur en reservering is vanwege de beperkte ruimte gewenst: in de winkel, telefonisch onder 050 312 25 23 of per mail op info@godertwalter.nl

Marek Šindelka
Marek Šindelka (1984) debuteerde in 2008 met Strychnin a jiné básně (Strychnine en andere gedichten), dat bekroond werd met de Jiří Ortenprijs, de belangrijkste literaire prijs voor jonge auteurs in Tsjechië. Voor zijn bundel Zůstaňte s námi (Blijf bij ons) ontving hij in 2012 de prestigieuze Magnesia Litera Prijs voor proza.

Over het boek
Wie is Anna? Door de ogen van haar te oude minnaar (een voortvluchtige architect), haar grootvader met een glazen oog en een schrijver die verhalen haat, komen we steeds meer te weten over deze mysterieuze jonge vrouw. Maar welke verteller kunnen we vertrouwen? Wie laat zich niet leiden door vooroordelen, ogenschijnlijk onschuldige misverstanden en onzekerheden? Wie kent Anna echt?

Deze fabelachtige mozaïekvertelling, die de moderne tijd op intelligente wijze ontleedt, is een kleinood vol verborgen parels. Een meerdimensionale plattegrond, waarin de puzzelstukjes met elk perspectief meer op hun plaats vallen. Anna in kaart gebracht is een bestseller in Tsjechië, waar Marek Šindelka als een  van de grootste schrijvers van zijn generatie wordt beschouwd.

Guus Bauer op Tzum over Anna in kaart gebracht:

Wat een observatievermogen, wat een origineel inzicht, wat een taalgebruik, wat een doordachte, soepele vorm, wat een zinderende kracht. En dan te bedenken dat het boek al enige jaren geleden is geschreven. Voor een twintiger die de zenuw van de tijd, van de mens, van de wereld, zo scherp weet te raken, mag je de superlatieven echt uit de kast halen.

Klik hier voor de gehele recensie.Datum: maandag 26 september
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Plaats: Boekhandel Godert Walter
Toegang: gratis (reservering gewenst)

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten