26 apr 2016

Presentatie fotoboek Bowie (14/05)

Op zaterdag 14 mei presenteren fotograaf Gijsbert Hanekroot en schrijver Sebastiaan Vos hun recent verschenen fotoboek David Bowie The Seventies in boekhandel Godert Walter. De presentatie begint om 17.15 uur en vanwege de beperkte ruimte is reservering gewenst: in de winkel, via info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23.

Het boek
Op 2 mei verschijnt bij uitgeverij Conserve David Bowie The Seventies, met foto’s van Gijsbert Hanekroot en tekst van Sebastiaan Vos. De vormgeving is van - SYB -. David Bowie The Seventies bevat Hanekroots belangrijkste foto’s van David Bowie, inclusief enkele weinig bekende juweeltjes. Sebastiaan Vos schreef niet alleen een beknopte en informatieve biografie, maar ook het bijzondere verhaal over zijn liefde voor een van de grootste kunstenaars in de popmuziek.

David Bowie The Seventies geeft een goed beeld van wat wel als de belangrijkste periode in de carrière van Bowie wordt gezien. Zes keer kruisten Hanekroot en Bowie elkaars wegen. Het boek bevat, naast veel zwart-wit portretten, studiofoto’s en foto’s van concerten, ook unieke kleurenfoto’s. Sebastiaan Vos, publicist en archivaris en fan van het eerste uur, verzorgde een biografie van Bowie plus een uitstekend gedocumenteerde beschrijving van de foto’s. Daarnaast deelt hij met de lezer het persoonlijke verhaal over de rol die David Bowie speelde (en speelt) in zijn leven.


Filmische vormgeving
In 2008 verscheen van popfotograaf Gijsbert Hanekroot Abba...Zappa Seventies Rock Photography, een fotoboek vormgegeven door Sybren Kuiper, -SYB-. Het boek werd hogelijk geprezen en meerdere malen bekroond. Opnieuw is -SYB- er in geslaagd een fotoboek te ontwerpen met werk van Gijsbert Hanekroot dat opvalt door zijn bijzondere, bijna filmische vormgeving.

David Bowie The Seventies, paperback, full colour
128 pag. English, Français, Nederlands
ISBN 9789054294269
€ 20, ₤ 15, $ 25

De samenstellers
Gijsbert Hanekroot (1945) begon in 1969 als professioneel fotograaf. Hij was getuige van de explosie van de rockscene in de jaren zeventig, die hij vastlegde in talrijke iconische beelden.
Sebastiaan Vos (1973), publicist en archivaris, is al Bowie-fan zolang hij zich kan herinneren.
Sybren Kuiper -SYB- (1961) won veel ontwerpprijzen voor fotoboeken, waaronder de Best Verzorgde Boeken, de Dutch Design Award en de Photography Now Award.


Datum: zaterdag 14 mei
Plaats: Boekhandel Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53
Aanvang: 17.15 uur (inloop 17.00 uur)
Toegang: gratis

Vanwege beperkte ruimte verzoeken wij u te reserveren in de winkel, per mail op info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23.


Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23

Geen opmerkingen:

Een reactie posten