26 feb. 2016

Presentatie biografie Kierkegaard (10/03)

Op donderdag 10 maart wordt de biografie van de Deense filosoof Søren Kierkegaard in de Nederlandse vertaling gepresenteerd. Deze presentatie vindt 's avonds om 20 uur plaats in de Lutherzaal van de Lutherse Kerk, Haddingestraat 23 te Groningen en u bent van harte uitgenodigd om deze presentatie, waar zowel de schrijver Joakim Garff als de vertalers Edith Koenders en Jan Millekamp bij aanwezig zijn, bij te komen wonen. Tevens is de biografie deze avond te koop.

Søren Kierkegaard
Søren Aabye Kierkegaard (1813 – 1855) was een 19e-eeuws Deens filosoof, protestants theoloog en cultuurcriticus. Omdat hij in zijn filosofisch werk het belang van persoonlijke keuzes en betrokkenheid benadrukt, wordt Kierkegaard vaak gezien als de wegbereider of eerste vertegenwoordiger van het existentialisme.

Kierkegaards denken wordt gekenmerkt door een unieke complexiteit vanwege zijn anti-systematische en vaak literaire benadering van de filosofie. Veel van zijn filosofische en theologische werken publiceerde hij bijvoorbeeld onder verschillende pseudoniemen en elk van deze "auteurs" schreven vanuit een ander filosofisch standpunt. Deze techniek stelde Kierkegaard in staat om verschillende manieren van denken en leven voor te stellen die overeenkwamen met zijn drie fasen van existentie: esthetisch, ethisch en religieus (bron: wikipedia).

Programma
Welkom door Adriaan van der Hoeven
Joakim Garff over Kierkegaard
Muzikaal intermezzo
Aanbieding van de Nederlandse vertaling aan de auteur
Pauze
Fragmenten uit de biografie, gelezen en toegelicht door de vertalers
Muzikaal intermezzo
Joakim Garff beantwoordt vragen uit de zaal
Afsluiting en borrel


Plaats: Lutherzaal van de Lutherse kerk, Haddingestraat 23, Groningen
Datum: donderdag 10 maart
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Toegang: gratis

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23

Geen opmerkingen:

Een reactie posten