4 feb 2016

Matthäus-Passion: kaartverkoop en luistergids

Het is inmiddels bijna een traditie dat u kaarten voor de uitvoeringen van het Luthers Bachensemble onder leiding van Tymen Jan Bronda bij ons in de boekhandel kunt kopen. Binnenkort wordt de Matthäus-Passion op de volgende data uitgevoerd en kaarten zijn bij ons verkrijgbaar:

donderdag 10 maart 19.30 uur, projectkoor, Dorpskerk Vries
vrijdag 11 maart 19.30 uur, kleinkoor Nicolaikerk Appingedam (semi-scenisch)
zaterdag 12 maart 19.30 uur, projectkoor, Der Aa-kerk Groningen 

Recent is van de hand van Mischa Spel (NRC Handelsblad) en Floris Don (Radio 4) het boek De Matthäus-Passion, Wat Bachs meesterwerk je vertelt, als je weet waar je op moet letten, Complete luistergids verschenen:

Waarom houden zoveel mensen – ook luisteraars die verder nauwelijks klassieke concerten bezoeken – zo intens van de Matthäus? Wat hebben Bachs noten te vertellen, als je eenmaal weet waarnaar je moet luisteren? Met die vraag als uitgangspunt trokken de samenstellers langs de beroemdste barokdirigenten, zangers en schrijvers om hen te vragen naar de sleutels tot Bachs passie. Wat is hun lievelingsmoment, en waarom raakt hen dat zo? Samen met de inleidende hoofdstukken over Bachs wereld, de tekst en de Nederlandse Bachtraditie krijgt de lezer een veelomvattend beeld van de zeggingskracht van Bachs muziek.
Na het lezen van De Matthäus-Passion zal de lezer Bachs passiemuziek beter begrijpen en nog mooier vinden!

Hardcover, € 19,99


Ook zojuist verschenen: MATTHÄUS – eenmalige glossy!
Voor liefhebbers van Bachs Matthäus-Passion

Matthäus is een magazine over een muziekstuk waarin liefde de dood overwint. Met bijdragen van o.a. Hind, Govert-Jan Bach, Patrick van der Linden, Jos van Veldhoven, Marjon Strijk, Sytse Buwalda, Wilfred Kemp en vele luisteraars, musici en zangers. En verder: een kruiswoordpuzzel, een minizangles en nog veel meer moois.

€ 8,95Klik hier voor meer informatie over het Luthers Bachensemble uit Groningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten