4 feb 2016

Peter van Lier presenteert dichtbundel (24/03)

Op donderdag 24 maart zal Peter van Lier zijn nieuwe dichtbundel Laaglandse remedies bij boekhandel Godert Walter presenteren. Dichter en recensent Remco Ekkers zal Peter van Lier interviewen, die vervolgens nieuw werk voordraagt. De avond begint om 20 uur en vanwege de beperkte ruimte is reservering gewenst: in de winkel, via info@godertwalter.nl of telefonisch onder 050 312 25 23. 

Laaglandse remedies
De realiteit zadelt de mens op met dreiging en allerlei moeilijkheden, onontkoombaar, maar ergens herbergt zij ook hoop en vreugde in zich. Dat zij uiteindelijk leefbaar is, blijkt uit het feit dat het gros van de mensen zich handhaaft. Dit handhaven vindt dus niet alleen aan de faculteit wijsbegeerte van een universiteit plaats, maar net zo goed ook op de markt van een volksbuurt of in de file op een snelweg. Peter van Lier ziet filosofie steeds meer als een natuurlijke gesteldheid van de mens om zich staande te houden. Dat de werkelijkheid de mens telkens weer tegemoetkomt met elementen die het bestaan verlichten, blijkt uit deze gedichten. Wie de bundel openslaat ontmoet er licht, lucht, vogels, vooral veel vogels, want 'vanuit de hoogte bezien glinstert alles'.  

Peter van Lier
Peter van Lier (1960) studeerde filosofie maar besloot zich als dichter verder te ontwikkelen. Voor zijn poëziedebuut Miniem gebaar (1995) werd hem de Prijs van de Vlaamse Gids toegekend, voor Gegroet o... (1998) de Jan Campertprijs. Zijn vierde bundel Zes wenken voor muggen aan de deur was in 2007 kwartaalkeuze van de Poëzieclub. Laaglandse remedies is zijn zesde bundel. Samen met beeldend kunstenaar Machteld van Buren publiceerde hij twee gedichtenreeksen waarin woord en beeld een eenheid vormen: Bodemsanering (2008) en Wisseling van de wacht (2011). 

Datum: donderdag 24 maart
Tijd: 20.00 uur (inloop 19.45)
Toegang: gratis

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten