25 apr 2015

Kaartverkoop Nacht van de Geschiedenis (28/05)

Jelle Brandt Corstius
Bij Godert Walter kunt u kaarten kopen voor de Nacht van de Geschiedenis op donderdag 28 mei in de Der Aa-kerk. De Nacht wordt georganiseerd door studenten van studievereniging Diskursi en bestaat uit verschillende lezingen door prominente sprekers. De avond begint om 20 uur en duurt tot middernacht.

Een van de sprekers is de journalist Jelle Brandt Corstius, bekend van onder andere de documentaireserie De bergen achter Sotsji en van de boeken Rusland voor gevorderden, Kleine landjes en Universele reisgids voor moeilijke landen. Emeritus professor Frank Ankersmit praat in de Der Aa-kerk over het politieke bestel in historisch perspectief. Stefan van der Poel vertelt over de geschiedenis van joden in Groningen. Ook wethouder Mattias Gijsbertsen is aanwezig, hij geeft een lezing over politiek.

Lezingen op de gewelven

Naast lezingen worden er ook stukken vertoond die uit de archieven komen. Verder presenteren historische verenigingen hun onderzoek, net als studenten die net hun scriptie hebben geschreven. Ook wordt er op een bijzondere manier van de Der Aa-kerk als locatie gebruikt gemaakt. Zo worden er lezingen gegeven op de gewelven van de kerk en in de toren.

Entree


€ 10 / € 7,50 voor studenten / € 5 voor vrienden en leden van Diskursi

Meer informatie vindt u op de website van studievereniging Diskursi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten