27 mrt. 2015

Godert Walter dubbel genomineerd

Goed, laten we onze noordelijke bescheidenheid maar eens varen... donderdag 26 maart hoorden we, thuisgekomen van onze wekelijkse voetbaltraining bij Be Quick, dat we beiden op de longlist Boekverkoper van het Jaar staan. Een half jaar na de overname van Godert Walter zijn wij met trots vervuld dat ons de eer is toegevallen om onze namen in de lijst van dertig boekverkopers terug te vinden en dat wij mogen meedingen naar de Albert Hogeveen bokaal.

Nadat Erik Kweksilber, de vorige eigenaar en sinds 1977 het bepalende gezicht van Godert Walter, zich wegens gezondheidsredenen genoodzaakt zag te stoppen, hebben we getracht de boekhandel in zijn geest voort te zetten: klantgericht, gepassioneerd en kwaliteitsbewust. Samen met de klanten, schrijvers, uitgevers en een ieder die het fysieke boek een warm hart toedraagt, wilden wij aan de lange geschiedenis van deze mooie boekhandel een nieuw hoofdstuk toevoegen. Dat die missie nu reeds wordt onderschreven door deze nominaties is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Uiteraard beseffen wij ook dat dit een verplichting inhoudt die wij willen blijven vervullen.

Stemrondes
Uit de longlist volgt na de online stemronde de shortlist, bestaande uit vijf boekhandelaren. Uit deze shortlist zal een vakjury de uiteindelijke winnaar kiezen. U kunt tot en met zondag 31 mei via het stemformulier – te vinden op de website en op de facebookpagina van Elspeet – uw keuze kenbaar maken. De shortlist wordt bekendgemaakt tijdens de Elspeet Conferentie op vrijdag 5 juni in de Melkweg te Amsterdam. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats tijdens Manuscripta, zaterdag 5 september in Zwolle.

Over de Albert Hogeveen bokaal en de Stichting Elspeet Conferenties
De Albert Hogeveen bokaal wordt sinds 2005 uitgereikt door Stichting Elspeet Conferenties. De prijs is vernoemd naar de illustere Groningse Scholtens Wristers-boekverkoper Albert Hogeveen die daar 34 jaar werkte en bij een reorganisatieronde zijn baan verloor. Als reactie op het weggooien van zoveel vakkennis en ervaring besloot Elspeet de Albert Hogeveen Bokaal in het leven te roepen en zo kennis en kunde bij boekverkopers te eren.
De prijs is gedeeltelijk een publieksprijs en gedeeltelijk een juryprijs.

Meer informatie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten