15 mrt 2015

Duits leescafé – Deutsches Lesecafé (12/05)


Het volgende Duits Leescafé – Deutsches Lesecafé – vindt plaats op dinsdag 12 mei aanstaande en deze avond zal in het teken staan van het boek Schlump van Hans Herbert Grimm. Onder leiding van de organisatoren Henk Harbers en Peter Groenewold zullen de lezers over het boek in gesprek gaan met elkaar en met de vertaler van de Nederlandse versie van het boek, Wim Scherpenisse.

De avond is inmiddels volgeboekt, maar mocht u op de hoogte willen worden gehouden van het Duits leescafé, kunt u zich voor de mailinglist opgeven onder: info@godertwalter.nl.


Eerste bijeenkomst

Het eerste Duits leescafé vond plaats op dinsdag 17 februari. Meer dan dertig aanwezigen bespraken het boek Imperium van Christian Kracht en een bijzondere aanvulling op het programma vormde de aanwezigheid van de vertaler van het boek, Ard Posthuma.

Aan het slot van de avond passeerden een aantal mogelijke boeken voor de volgende bespreking, waaruit uiteindelijk Schlumpf werd gekozen.Aanbevolen titels

Hieronder vindt u de andere aanbevolen boeken. Klik op de titels voor nadere informatie. Uiteraard zijn alle genoemde boeken bij ons in het Duits en het Nederlands verkrijgbaar: info@godertwalter.nl.


Hannes Stein: Der Komet. (Kiepenheuer & Witsch)


Lutz Seiler: Kruso. (Suhrkamp)


Marion Brasch: Ab jetzt ist Ruhe. (Fischer Taschenbuch)
Saŝa Staniŝic: Vor dem Fest. (Luchterhand). Nederlandse vertaling: Nacht voor het feest. (Ambo/Anthos)


Ludwig Hohl: Bergfahrt. (Suhrkamp). Nederlandse vertaling: Bergtocht. (Editie Leesmagazijn)

Katja Petrowskaja: Vielleicht Esther. (Suhrkamp). Nederlandse vertaling: Misschien Esther. (De Bezige Bij)Geen opmerkingen:

Een reactie posten