31 okt 2014

Koos Boertjens: Groningen van boven (11/11)

Op dinsdag 11 november vertelt fotograaf Koos Boertjens in Boekhandel Godert Walter over de totstandkoming van zijn bijzondere fotoboeken. Recent verscheen bij uitgeverij Passage het boek Groningen van boven waarin de mooiste luchtfoto’s van de provincie Groningen worden gepresenteerd. In een aantal thema’s vertelt dit boek op unieke wijze het verhaal van Groningen. Zo komen wonen, de natuur, werk en ontspanning voorbij. Er is daarbij aandacht voor speciale evenementen.

Met de piloten Tom van der Meulen en Matan Izhar maakte fotograaf Koos Boertjens diverse speciale vluchten vanaf vliegveld Oostwold om unieke momenten vast te leggen. De Slag om Bourtange is zo’n moment en de voorkant van dit boek toont de rook uit de kanonnen en de duizenden toeschouwers die naar dit schouwspel kwamen kijken. Maar ook Winterwelvaart, DelfSail, Koningsdag, Noorderzon en de voetbalwedstrijd FC Groningen – Ajax zijn enkele van de evenementen die voor dit boek zijn vastgelegd.

Koos Boertjens (1950) is sinds 2008 werkzaam als luchtfotograaf. Hij werkt onder meer voor Groningen Seaports, RWE, Nuon, Vopak, BAM, de provincie Groningen en andere organisaties. Eerder verscheen van hem een boek met luchtfoto’s van het waddengebied, Een kleine ijstijd aan het Wad.

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23

Datum: dinsdag 11 november
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)
Toegang gratis


Vanwege beperkte ruimte gelieve u aan te melden onder vermelding van uw naam onder: info@godertwalter.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten