29 jan 2024

Dichter Sytse Jansma presenteert en signeert (16/03)


Foto: Fjodor Buis

Op de eerste dag van de Boekenweek 2024 is dichter Sytse Jansma te gast in Walter's Bookshop. Op zaterdag 16 maart tussen 14 en 15 uur wordt hij geïnterviewd door Jelte Posthumus over zijn onlangs verschenen dichtbundel Rozige maanvissen. Vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht van tevoren te reserveren: info@godertwalter.nl, 050 312 25 23 of in een van onze beide winkels.

De bundel
De vriendin van dichter Sytse Jansma kreeg op tweeëndertigjarige leeftijd een hersenbloeding en stierf onverwachts. Jansma besloot om zijn rouwproces vast te leggen om haar dicht bij zich te houden. In een roesreis van gedichten volgt hij zijn geliefde vanaf haar overlijden, in dagboekverzen, erotische herinneringen, brieven en hiernamaalsvariaties. Rozige maanvissen is een aangrijpende zoektocht naar troost, acceptatie en het leven.


Sytse Jansma
Sytse Jansma (1980) woont in Harlingen en is een tweetalig dichter (Fries/Nederlands) en beeldend kunstenaar. Hij heeft twee dichtbundels geschreven en publiceert o.a. in literaire tijdschriften als De Revisor, De Moanne en de Ensafh. In zijn poëzie is meertaligheid een belangrijk thema. Zijn werk kenmerkt zich als exotisch, beeldrijk en experimenteel.

Met zijn poëzie zoekt hij vaak cross-overs met andere kunstvormen: muziek, theater en beeldende kunst. Hij heeft op meerdere (internationale) literatuurfestivals opgetreden. In januari 2024 kwam zijn eerste Nederlandstalige dichtbundel met als titel Rozige maanvissen uit bij uitgeverij Atlas Contact.

Klik hier voor zijn website.

Datum: zaterdag 16 maart 2024
Plaats: Walter's Bookshop, Oude Kijk in 't Jatstraat 10
Aanvang 14.00 uur, inloop vanaf 13.45 uur
Aanmelding onder info@godertwalter.nl, 050 312 25 23 of in een van onze beide winkels.
Toegang: gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten