13 sep 2022

Presentatie van het nieuwe boek van Jean Pierre Rawie (13/10)

Op donderdag 13 oktober zal Jean Pierre Rawie zijn nieuwe boek Hebben we hiervoor tachtig jaar gevochten presenteren in Sociëteit de Harmonie, in samenwerking met Godert Walter. Rawie zal worden geïnterviewd door Anne Bergsma die regelmatig interviews voor de sociëteit en Godert Walter verzorgt.

De avond begint om 20.00 uur - inloop vanaf 19.30 uur - en vindt plaats bij Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10. De toegang bedraagt € 5,00 (leden Harmonie gratis).  U kunt een plaats reserveren via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl. Het boek kunt u eventueel hier alvast reserveren.Het boek
Sinds meer dan twaalf jaar schrijft Jean Pierre Rawie meer proza dan poëzie, in de vorm van een wekelijkse bijdrage aan het Dagblad van het Noorden. Beschreef hij daarin aanvankelijk zijn omgang met familieleden, trawanten en passanten, in de loop der jaren zijn deze schrifturen uitgegroeid tot een unieke autobiografie van een van de meestgelezen en meest beminde dichters van ons taalgebied.
Hebben we hiervoor tachtig jaar gevochten is de even amusante als weemoedige weerslag van Rawies vertredingen door een steeds merkwaardiger wereld. Gewapend met zijn onafscheidelijke wandelstok betreedt de dichter nog altijd edelmoedig het slagveld dat beschaving heet, en wijst hij soms pijnlijk precies, maar altijd met een glimlach, zijn minder beschaafde medemens terecht. Zelfs de vleerpest vermocht Rawies gevoel voor stijl en eloquentie niet te breken.
Datum: donderdag 13 oktober  
Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Toegang: € 5,00 (leden Harmonie gratis)
U kunt een plaats reserveren via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten