23 sep 2022

Onder de vulkaan: Hermans was hier (09/10)

In hun talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een literator, paleontoloog en een archivaris. 

‘Hermans was hier’ is het thema van aflevering #1 van seizoen 5. Vrij belangrijke foto’s’, zo heet de tentoonstelling met foto’s van Hermans die nog tot 8 januari te zien is in het Fotomuseum in Den Haag. Bram Oostveen stelde met Piet Schreuders de tentoonstelling samen. Oostveen is ook via het Huygens Instituut betrokken bij de publicatie van de Volledige Werken waarvan onlangs het allerlaatste deel verscheen.

Bert Boekschoten is paleontoloog en de laatste hoogleraar paleontologie van Nederland, een uitstervend beroep kortom. Op het Groningse Geologisch Instituut raakte hij bevriend met zijn collega Hermans, die vriendschap zou tot de dood van Hermans duren. Op onze kaart zijn ze samen te zien op de vuilnisbelt van Aalten, begin jaren zeventig.

Welke sporen heeft Hermans nagelaten in Groningen? Aan de hand van foto’s en documenten uit de Groninger Archieven belicht collectiebeheerder Michael Hermse enkele momenten uit het leven van Hermans in Groningen, de stad die hij haatte toen hij in 1973 vertrok en waar hij nooit meer naar terugkeerde.

Waar: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen
Wanneer: zondagmiddag 9 oktober 15.00 uur
Prijs: € 10,00 (CJP/Student € 7,50), kaarten hier verkrijgbaar

Onder de vulkaan wordt gemaakt door Roos Custers, Coen Peppelenbos en Pauline Durlacher  en is een productie van Stichting Square Web. Vorige afleveringen kunt u beluisteren of bekijken via www.onderdevulkaan.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten