23 feb 2022

Onder de vulkaan (06/03)


Eén thema, twee presentatoren, drie gasten. In hun zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos op zondag 6 maart in het Grand Theatre een schrijver, een wetenschapper en een kunstenaar.

Van 2019 tot en met 2021 was schrijver, dichter en muzikant Nyk de Vries Dichter fan Fryslân. In zijn recentste bundel Asman vind je tweetalige gedichten uit die periode en nieuwe prozagedichten. Bij de bundel horen bovendien een achttal prachtige videoclips. Deze middag levert Nyk de Vries ook een muzikale bijdrage.


Hoe is het mogelijk dat onder het terreurbewind van Stalin het muziekleven bloeide? Michel Krielaars, chef Boeken bij NRC en auteur van onder meer Het brilletje van Tsjechov, schetst in De klank van de heilstaat in tien portretten de uitdagingen en gevaren rondom het componeren en spelen van muziek in de Sovjet-Unie. Volgens Trouw doet Krielaars een ‘fascinerende poging iets van die complexe werkelijkheid uit de doeken te doen.’
Van weinig filmmakers gaan in een seizoen meerdere films in première. 

Documentairemaker Oeke Hoogendijk leverde er deze winter liefst drie af: De schatten van de Krim, Housewitz, over de straatfobie van haar moeder en Licht, over de operacyclus van Karlheinz Stockhausen en zijn dramatische levensverhaal. ‘Het was niet per se Stockhausens muziek die me trok, daar word ik soms zelfs nerveus van. Maar je proeft er wel direct in dat Stockhausen een grote geest was.’

Waar: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen.
Wanneer: zondagmiddag 6 maart 15.00 uur.
Prijs: € 10,00 (CJP/Student € 7,50) Tickets alleen online verkrijgbaar via www.grandtheatregroningen.nl.

Onder de Vulkaan wordt gemaakt door Roos Custers, Coen Peppelenbos en Pauline Durlacher en is een productie van Stichting Square Web.
Vorige afleveringen kunt u beluisteren of bekijken via www.onderdevulkaan.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten