15 feb 2022

Joost Oomen signeert (26/2)


Op zaterdag 26 februari is schrijver Joost Oomen bij ons te gast om zijn literaire reisverslag Visjes te signeren. De sessie start om 15 uur en vindt achter in de winkel plaats.

U kunt zijn boek alvast telefonisch onder 050 312 25 23, per mail info@godertwalter.nl of in onze webshop reserveren.


Het boek

Ten noorden van Sicilië ligt het eiland Salina. Het bestaat uit twee dode vulkaantoppen, vijf dorpjes en een vuurtorentje. Het ligt in een kristalheldere zee, met aan de linkerkant de rokende Stromboli en aan de rechterkant de besneeuwde toppen van de Etna. Maar het eiland is in mineur. Al maanden blijven de toeristen weg. Midden in deze crisis, in mei 2021, wordt Joost Oomen uitgenodigd voor een kunstenaarsresidentie op Salina. Hij besluit de eilanders te helpen. Om de toeristen terug naar het eiland te lokken, wil hij bewijzen dat de vissen rond Salina gevoel voor poëzie hebben. Hoe? Door ze met een gedicht te vangen. Visjes is een waargebeurd reisverslag tegen de achtergrond van de coronacrisis. Het is een lofzang op Italiaanse eilanden en het logboek van een artistiek avontuur.


Joost Oomen (1990) is schrijver, dichter, theatermaker en muzikant. Zijn werk verschijnt bij uitgeverij Querido. Oomen trad op op alle grote festivals en podia van Nederland en in Italië, Frankrijk en Portugal. Na het uitkomen van zijn roman Het Perenlied werd Oomen door de Volkskrant uitgeroepen tot Literair Talent 2021.


Datum: Zaterdag 26 februari
Aanvang: 15.00 uur
Plaats: Boekhandel Godert Walter


Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten