23 jan 2021

Bundel Renée Luth: eerst alleen in Groningen

Tijdens de Poëzieweek neemt Renée Luth afscheid als stadsdichter van Groningen. Zij doet dat met de spetterende, rijk geïllustreerde bundel: Zeemeerminnen zinken niet. Tot en met eind van de Poëzieweek (dat is 3 februari) is deze bundel exclusief bij boekhandels in de gemeente Groningen verkrijgbaar. Daar geldt dan bovendien t/m 3 februari een intekenkorting van € 5,00, en Renée Luth gaat de bestelde exemplaren signeren.

Dus bestel Zeemeerminnen zinken niet nu via: info@godertwalter.nl  of in de webshop van Groninger boeken.

Zeemeerminnen zinken niet is de derde dichtbundel van Renée Luth. Het is een bundel vol zwarte romantiek en sprookjesachtige surrealistische gedichten. Gedichten over onvermogen en troost, liefdesverdriet en verwachtingen. Ook lezen we over durf en angst, over dat ene plantje dat juist het donker nodig had om te kiemen. Af en toe zien we de wereld vanuit het perspectief van een kind, dan weer wordt er teruggeblikt. Wat als de zeemeermin wel zinkt, de zee er niets aan kan doen dat ze ebt, rupsen denken dat ze andere insecten moeten worden en vogels niet broeden?

Het laatste deel van de bundel bevat vooral gedichten over de stad, provincie en de wereld geschreven vanuit het stadsdichterschap. In 2019 en 2020 was ze Stadsdichter van de gemeente Groningen. De illustraties en foto’s in deze bundel zijn van de hand van Renée Luth zelf.


Renée Luth: Zeemeerminnen zinken niet, gedichten, foto’s en illustraties

ISBN 97890 5452 3925

80 pagina’s, formaat 20 x 20 cm. geheel in kleur, gebonden in harde kaft

Uitgeverij Passage Groningen 2021

Normale prijs: 27,50

Intekenprijs in Groningen t/m 3 februari: 22,50

Leverbaar in Groningen vanaf 30 januari, in de rest van het land (via het Centraal Boekhuis) vanaf 4 februari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten