10 dec. 2020

Familiezaken bij Onder de Vulkaan (20/12)

Updaten 14/12/2020: Deze bijeenkomst gaat niet door.

Kerst en toch familie.

Twee keer Onder de vulkaan op zondagmiddag 20 december: de eerste ronde van de culturele en literaire talkshow begint om 15.00, de tweede om 17.30 uur.

‘Familiezaken’ is het thema van aflevering #3, seizoen 3.






In Het Perenlied van Joost Oomen wordt Gabriel verliefd op de Bietenkoningin, een meisje geboren uit drie bieten. In deze opmerkelijke debuutroman gaat de Bietenkoningin op zoek naar haar vader die in New York is om zijn grote liefde terug te vinden. Een ‘speelse roman die prikkelt, rinkelt en schittert,’ schrijft Tzum. Oomen, ooit stadsdichter van Groningen, is even terug op het nest.



Journalist Haroon Ali heeft een Pakistaanse vader en een Nederlandse moeder. Na hun scheiding hertrouwde zijn vader met een Pakistaanse en kreeg nog een zoon. In het fascinerende boek Half schrijft Ali een openhartige brief aan zijn halfbroer over zijn reis naar Pakistan. Hij vecht voor de acceptatie van zijn geaardheid en moderne levensstijl, maar blijft hunkeren naar de goedkeuring en liefde van zijn vader.



Koos Breukel is een van Nederlands beroemdste portretfotografen. Hij fotografeerde bekende en onbekende mensen, vrienden en collega-fotografen. Vanaf de geboorte van zijn zoon Casper in 2000 tot zijn 18e verjaardag legt Breukel ook dat leven vast. De portretten laten de fases van Caspers ontwikkeling zien en werpen licht op de band tussen vader en zoon.

Eén thema, twee presentatoren, drie gasten. In hun zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper en een kunstenaar.


Waar: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen

Wanneer: zondagmiddag 20 december, 15.00 uur en 17.30 uur

Prijs: € 10,00 (CJP/Student € 7,50) bezoekers kunnen alleen online reserveren (zowel solo, als duotickets).

Presentatie: Roos Custers en Coen Peppelenbos

Productie: Pauline Durlacher/Stichting Square Web

Geen opmerkingen:

Een reactie posten