10 okt 2020

De Val, een soundwalk (5, 6, 7/11)

In De Val luister je wandelend door binnenstad van Groningen naar een indringende ‘podcast noire’. Een brug, een kerk, een park en horeca-etablissementen zijn de passende stadsdecors. Je hoort het levensverhaal van Jean Baptiste Clamence, een succesvolle advocaat, die op de vlucht voor zijn geweten in een nachtcafé terecht is gekomen.

Net als in het gelijknamige verhaal van Albert Camus, deed Clamence niets, toen hij een verwarde jonge vrouw op een brug zag staan. De vrouw sprong vervolgens in het water.

Dit voorval heeft zich vastgebeten in zijn leven en knaagt aan hem. Lopend door de stad, hoor je op je koptelefoon, de man over zijn eigen morele failliet vertellen. Hij klinkt zwart, compromisloos eerlijk, maar voor hem betekent dat ook een bevrijding. Elke rol die hij in zijn leven heeft aangenomen, laat hij in zijn biecht vallen.

De monoloog, geschreven door Ko van den Bosch, vormt samen met de melancholische soundtracks van Renger Koning en vioolklanken van Diamanda Dramm La Berge, een draaikolk die je niet meer loslaat.

Praktische informatie;
  • De Val vindt plaats op donderdag vrijdag 5, 6 en zaterdag 7 november van 13.00 tot en met 16.00 uur en duurt 60 min.
  • Kaarten a € 8,- incl. een drankje, kunnen, worden gereserveerd op www.soundsofmusic.nl
  • Een (kop)telefoon en een routebeschrijving ontvangt u op vertoon van een entreebewijs op het startpunt van de wandeling: cocktail- en wijnbar Bramble Noorderstationsstraat 2 in Groningen. 
  • Op donderdag 5 november presenteert Studium Generale, ‘De Ervaring verbeeld’ (zie www. soundsofmusic.nl) ,waarbij Ko van den Bosch spreekt met Prof. Barend van Heusden over ‘ De Val’. 
De Val is een productie van ‘Koning, van den Bosch en Selie’
Ko van den Bosch, tekst en stem
Renger Koning, composities en soundtrack
Frits Selie, idee, management
Diamanda Dramm La Berge, viool en electronica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten