10 okt 2020

Boekpresentatie Groeten uit Groningen (fotoboek) (22/10)

NB: Afgelast! Daags na de persconferentie van 13 oktober heeft Sociëteit de Harmonie besloten om de komende twee weken gesloten te blijven. De presentatie gaat dus helaas niet door.

Op donderdag 22 oktober zal Robert Mulder de heruitgave van zijn bijzondere fotoboek Groeten uit Groningen presenteren. De avond begint om 20.00 uur - inloop vanaf 19.30 uur - en vindt plaats bij sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10. De toegang bedraagt € 5,00 (leden Harmonie gratis). 

Door de bijzondere omstandigheden kunnen we slechts een beperkt aantal mensen ontvangen en is reserveren verplicht onder boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl

Het boek

Van Groeten uit Groningen verschenen twee drukken die vrij snel uitverkocht raakten. Door de jaren heen bleef de vraag naar het boek bestaan bij boekhandels en lezers. Een herdruk was op zijn plaats, maar geen gewone herdruk. In zeven jaar is een stad echter alweer enorm veranderd. Denk alleen maar aan het beeldbepalende gebouw van Forum Groningen. Fotograaf Robert Mulder besloot om alle foto’s uit het heden opnieuw te maken. De lezer en kijker krijgt zo een uiterst actuele mogelijkheid om het Groningen van nu te vergelijken met het Groningen van 100 jaar geleden.

Het aangezicht van de het universiteitsgebouw is na de brand in 1906 drastisch veranderd. De Gorechtkade was in 1919 nog in aanbouw en ook het Grand Theatre bestond nog niet. Waar vroeger de tram reed, rijdt nu de elektrische bus. Maar wie goed kijkt, ziet ook de overeenkomsten. De villa’s aan de Ubbo Emmiussingel zijn bijvoorbeeld nog net zo statig als vroeger.

Groeten uit Groningen biedt de lezer uren vergelijkingsmateriaal. Een boek dat je telkens weer oppakt om je te informeren, te verbazen en te verwonderen.

Reserveren verplicht via:

boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl


Boekhandel Godert Walter

Oude Ebbingestraat 53

9712 HC Groningen

050 312 25 23

info@godertwalter.nl

www.godertwalter.nl


Datum: donderdag 22 oktober 

Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10

Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.30 uur)

Toegang: € 5,00 (leden Harmonie gratis)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten