9 sep. 2020

Boekpresentatie Sara Kee 'Patiënt Hero' (01/10)

Op donderdag 1 oktober zal Sara Kee haar verhalenbundel Patiënt Hero bij ons ten doop houden. De avond begint om 20.00 uur - inloop vanaf 19.30 uur - en vindt plaats bij sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10. De toegang bedraagt € 5,00 (leden Harmonie gratis). 
Sara Kee zal over haar boek worden geïnterviewd door Anne Bergsma die reeds veelvuldig interviews voor ons heeft verzorgd.

Door de bijzondere omstandigheden kunnen we slechts een beperkt aantal mensen ontvangen en is reserveren verplicht onder boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl

Het boek
Vikings noemden het Ragnarok, Hindoes spreken van Kali Yuga. Het einde der tijden is een oeroud gegeven, maar in 2020 weer heel actueel. Wie liever zijn fantasie traint dan een doomsday-bunker inricht, wordt door Patiënt Hero voorzien van een literaire workout om de apocalyptische dreiging met een glimlach tegemoet te treden.
De zes verhalen in deze bundel tonen een wereld die plotseling ontspoort. Thema’s als de klimaatcrisis, de vleesindustrie, het vluchtelingenprobleem of toenemende digitalisering worden op lichtvoetige en niet-moralistische wijze verwerkt in surrealistische gebeurtenissen die toch griezelig echt aandoen. Zes hoofdpersonen krijgen een unieke kans om boven zichzelf uit stijgen, of reddeloos ten onder te gaan. Bereid je voor op de duurste leugen ooit, een kus die de natie redt en kom erachter waarom het stinkt als je luistert naar de jongen die geen gedachtes heeft. 

Sara Kee
Sara Kee (1984) koestert een jeugdliefde voor mythes met goden en helden, maar schrijft over mensen die de magie in zichzelf vinden. Ze studeerde filosofie en bewandelde het journalistieke pad bij De Groene Amsterdammer. Ze publiceerde de non-fictie bundel Reis! onder de vlag van Nijgh en van Ditmar. Ze deed de research en scriptontwikkeling voor verschillende documentaires, bijvoorbeeld Wavumba, waarin een tachtigjarige Keniaanse visser jacht maakt op zijn allerlaatste haai.

Reserveren verplicht via:
boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl

Datum: donderdag 1 oktober 
Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Toegang: € 5,00 (leden Harmonie gratis)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten