22 jun 2020

Groningstalige liedjes in de tuin (27/6)

Drie jaar geleden begon Gezinus Lambers Grunneger liedteksten te schrijven, aanvankelijk voornamelijk voor de Poedies. Zij wonnen in 2018 de publieksprijs tijdens het Grunneger Laidjesfestival. Het jaar daarop sleepte Gezinus deze prijs in de wacht, begeleid door zijn zoon Niek. Inmiddels bestaat zijn Groningstalige repertoire uit een dertigtal liedjes die hij op zaterdag 27 juni in zijn stamboekwinkel Godert Walter ten gehore zal brengen, van 13.00 tot 16.00 uur.

Om het geheel coronabestendig te laten verlopen, kan het publiek individueel of in kleine groepjes komen luisteren naar de titel(s) van hun keuze. Deze staan gerubriceerd in een menulijst. Na de vertolking wordt het aanwezige publiek gevraagd om plaats te maken voor de volgende luisteraars.

De liedjes zijn over het algemeen bewerkingen van bekendere hits, die dankzij het Gronings een totaal andere strekking krijgen. Het resultaat is vaak hilarisch, maar er zit ook serieuzer werk tussen, zoals het liedje “Braif Zunder Kevòrt” dat als Grunneger troostlaidje door RTV Noord op het Youtubekanaal is gezet.

U wordt van harte uitgenodigd om te komen luisteren in de vernieuwde binnentuin en te komen genieten van een klein optreden in een persoonlijke en intieme sfeer.

Waar: Tuin, Godert Walter
Wanneer: zaterdag 27 juni, 13.00 - 16.00 uur
Toegang: gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten