10 apr 2018

Boekpresentatie Asaph Ben-Menahem (21/04)

Op zaterdagmiddag 21 april zal de vertaalde dichtbundel Veni Vidi van de Israëlische schrijver Asaph Ben-Menahem bij boekhandel Godert Walter worden gepresenteerd. De gedichten werden in het Nederlands vertaald door Tsafrira Levy en Tamir Herzberg. De presentatie begint om 16.30 uur, d einloop is vanaf 16.15 uur.

Veni Vidi
Deze dichtbundel bevat 37 gedichten en is een keuze van de eerst genoemde vertaler, in overleg met de dichter, uit vier bestaande dichtbundels (Oriolus oriolus, 1973; Lishkon ba’arafel, 1979; Shnee esronim, 1998; 10, 2013,) en uit meer gedichten, die eerder in literaire tijdschriften zijn gepubliceerd. De vertaling vanuit het Hebreeuws is in nauwe samenwerking tussen Tsafrira Levy, Tamir Herzberg en de dichter tot stand gekomen. Twee gedichten zijn in overleg met de dichter vanuit het Engels vertaald door Paul Koopman, zoals erbij staat vermeld.

Asaph Ben Menahem

Asaph Ben Menahem (1940) is een gewaardeerde dichter en beeldend kunstenaar in zijn geboorteland Israël. Hij woont circa dertig jaar in Nederland, waar men hem vooral als beeldend kunstenaar en docent kent. Zijn werk is aangekocht door bekende musea in de VS, Israël en verschillende Europese landen, daar ook tentoongesteld. Hij heeft les gegeven aan verschillende universiteiten en kunstacademies in de VS, in Israël en in Nederland (Academie Miverva en de Klassieke Academie in Groningen).

Acht gedichten uit deze dichtbundel zijn in 2017 op muziek gezet door René Samson voor contralto en piano. De titel van deze liederencyclus is: The Scent of Pink.

Klik hier voor meer informatie over de schrijver.Datum: zaterdag 21 april
Tijd: 16.30 uur (inloop 16.15 uur)
Entree: gratis

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
info@godertwalter.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten