20 feb. 2017

Annemarie Kok over Binding genoeg (08/03)

Volgeboekt: alle plaatsen voor de presentatie zijn gereserveerd.

Op woensdagavond 8 maart ontvangt burgemeester Peter den Oudsten het essay Binding Genoeg. De stad en het geheim van aangenaam samenleven uit handen van journaliste en filosofe Annemarie Kok. Aansluitend leidt Jacques Wallage, gasthoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, een gesprek tussen hen. De avond begint om 19.30 uur en vanwege de beperkte ruimte is reservering is gewenst: in de winkel, telefonisch op 050 312 25 23 of per mail op info@godertwalter.nl.

In haar essay bestrijdt Annemarie Kok het hardnekkige idee dat de Nederlandse samenleving gebukt gaat onder te veel ‘ik’ en te weinig ‘wij’. Ze stelt vast dat moderne mensen juist doordat zij ‘individu’ zijn allerlei relaties met elkaar hebben. Sociale cohesie schuilt volgens haar bij uitstek in een ongedwongen omgang met de ander. Daarom ziet ze niets in de politiek van ‘samenredzaamheid’ en ‘terug naar de buurt’ die nu neerdaalt op onze dorpen en steden. 
Voor dit betoog – opgesteld als een fictieve brief aan de bekende publiciste Jane Jacobs – stond de stad Groningen model. Het RUG-programma Sustainable Society maakte de publicatie financieel mogelijk. 
Annemarie Kok (Foto: Reyer Boxem)


Binding genoeg is verkrijgbaar in onze winkel (€ 12,50) en als gratis epub via www.trancity.nl.
Meer informatie over de schrijfster vindt u op www.annemarie-kok.nl.

Datum: woensdag 8 maart
Aanvang: 19.30 uur (inloop 19.15 uur) VOLGEBOEKT

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23

Geen opmerkingen:

Een reactie posten